Workhorse Drovercoat är den klassiska oljeskinnskappan - en trenchcoat i oljeskinn med den karakteristiska cape som kan tas av. Denna oljeskinnsrock är knappt lika lång som de andra oljeskinnorna - och inte så tung som den är i det lite lättare 10 oz oljeskinnet. Det är super bekvämt - och en bra "inslagning" i storm och regn. Fördelen med en oljeskinnsrock är just att den är vindtät och vattentät - men också andas, så den är bekväm och användbar - också så att vädret är mildare.

I den här nya modellen från Kakadu finns det ett fint termofoder som kan blixtlås på och av vid behov. När fodret är in, döljs innerfickorna på kappan, men det finns två kardborrstängda fickor i fodret för t.ex. mobil.

Den är fodrad med 100% bomull, det finns sidfickor på de stora framfickorna, som stängs med en tryckknappsflik, och det finns 2 innerfickor, varav en med dragkedja. Rocken har nappaläder på kragen. Dubbel knappstängning. Slits baktill och med benremmar, som enkelt knäpps runt benen i stormigt väder - så rocken stannar kvar och inte flyger iväg med dig! Justerbara remmar vid ärmsluten. Justerbar dragsko i midjan.

- En supergod, klassisk oljeskinnsrock från Kakadu ...

Färger: Brun eller svart

Material: MicroWax Oilskin i något lättare 10oz oljeskinn, Fodrad i 100% bomull. Termofoder med dragkedja. Krage med nappaläder

Storlekar: Alla mått på rocken i olika storlekar finns på bilden. Observera att detta är rockens mål - som t.ex. kan jämföras med en jacka eller rock du redan har som passar dig bra

Oilskin - Workhorse Drover Coat med termofoder

Modell: 20O10
SEK 2.299,00

+ ev. frakt

 • 10 oz MicroWax oljeskinn
 • Foder i 100% bomull
 • Termofoder, som kan sättas på och av vid behov, med två kardborreslutna fickor
 • 2 stora framfickor, som stängs med klaffar med knapp
 • Sidfickor under framfickorna
 • 2 innerfickor, en med dragkedja
 • Dubbla knappstängningar framtill
 • Nappa läder trim på kragen
 • Slitsar på baksidan
 • Benremmar som enkelt knäpps runt benen
 • Justerbara remmar vid ärmsluten
 • Justerbar dragsko i midjan
 • Avtagbar axel cape

lager: i lager

Vad är oilskin / oljeskinn?

Slidt oilskinsfrakke

Oilskinjackor och rockar oser av historia: - På 1800-talet, när sjömän reste den långa och ansträngande vägen från England till Australien, var de tvungna att sy några kläder från den oljemättade duken för att skydda sig och hålla sig varma under extrema väderförhållanden under den långa resan. De kallade det oljeduk. Sjömännen gick i land och många arbetade som stockmän (det australiska ordet för cowboy) i den australiensiska outbacken. Oljekläderna utvecklades gradvis och anpassades till de nya förhållandena som stockmän och ryttare. Den nuvarande utformningen av de klassiska australiensiska jackorna och rockar har varit oförändrad under de senaste 100 åren.

Och fortfarande idag - som för nästan 300 år sedan - är oljeskinn tillverkat av tätt vävda bomullstyg som blötläggs i olja, som därefter pressas ut med tunga rullar.

Oilskin på Brand By Nature från Scippis eller Kakadu Traders tillverkas i Australien.

Det är ett högt utvecklat tyg av oljeskinn baserat på en miljövänlig tillverkningsprocess. Den är gjord av naturliga material i 100% ren bomull, behandlad med en oljevaxblandning. Tillverkningsmetoden består av en behandling först med varm olja, varefter materialet fryses omedelbart, med vilket oljan tränger in i fibern i tyget. Denna oljevaxblandning är inte vattenlöslig och därför kommer vatten inte att tränga in i den färdiga substansen utan helt enkelt rinna av. Därför är oljeskinn också extremt vattenavvisande, väldigt vindtätt - och ändå andas. Att oljeskinn är vindtätt beror på bomullstygets täta, fina vävning. Oljeskinn finns i olika "tjocklekar" - beroende på bomullstygets väv: 12 oz tung eller 8 oz lätt oljeskinn är ett mått på hur starkt tyget är.

Det färdiga oljeskinnet är så mättat att det inte behöver någon form av impregnering under ett antal år. Oljan som har stannat kvar i tyget cirkulerar och täcker kontinuerligt även de mest exponerade, slitna platserna på kläderna så att den förblir vind- och vattenavvisande.

Viktigt att veta om underhåll av oljeskinn:

Tvätta inte i tvättmaskinen
Tvätta inte med tvål
Torktumla ej
Undvik kontakt med öppen eld, syra, gödselmedel eller andra kemikalier
Vid kontakt med ovanstående, skölj genast med ljummet vatten
Tvätta aldrig med varmt vatten
OBS: Oljeskinnet du hittar på Brand By Nature är varken fet eller illaluktande. Det är mjukt - och känns nästan som fint läder. Men - när oljeskinnet är helt nytt och precis när du öppnar förpackningen kan det lukta lite och kännas lite fet. Häng kläderna för ventilation så lukten förångas och försvinner helt. För att undvika möjligt om du sprider överflödig olja från produktionen, rekommenderar vi att du torkar av områdena där det inte finns något foder, med en mjuk, luddfri trasa före användning, så att du inte riskerar oljan förorenar t.ex. dina möbler eller kläder.

Återimpregnering efter hårt slitage - eller om olyckan är ute
Efter en resa genom Australien - eller många års hård användning någon annanstans - kan dina oljeskinnskläder vara så slitna att de behöver återimpregneras. Särskilt på de mest utsatta platserna kan du till och med upptäcka att vatten kan tränga in. Eller kanske har du varit så otur att din oljeskinnjacka eller kappa av någon anledning - med tvål eller kemikalier - har tappat sin impregnering.

Och lyckligtvis har du råd med det: Med våra reproofing-produkter kan du impregnera kläderna där de behöver. Vaxet appliceras på kläderna direkt från burken. Det kan dock vara en bra idé att först värma burken - till exempel genom att placera den på en radiator - då blir det mycket lättare att arbeta med.

För det mesta är det dock inte nödvändigt att återimpregnera de första 3-5 åren. De flesta "oljeskinns-fans" vill inte att deras oljeskinn ska impregneras alls, eftersom de gillar den naturliga patinaen.

Det finns inga recensioner här. Vi kommer gärna om du vill rapportera som den första.

Lägg recension: