FUNKTIONELL STRÅHATT, CATTLEMAN

Stråhatten Cattleman från Scippis är en enkel men ändå mycket funktionell stråhatt. Stråhattens breda brätte skyddar riktigt bra mot brännande sol vid utomhusaktiviteter oavsett om det är i trädgården, på stranden eller varför inte under eftermiddagspromenaden med goda vänner.

Stråhatten har ett justerbart hakband som ser till att hatten sitter där den skall även om vinden friskar i lite då och då.

En annan bra detalj som inte syns på bilden är att stråhatten har en ståltråd invävt i brättet så att stråhatten går att stuka och forma så den passar din stil.

Färg: Natur med mörk hakband

Material: Pappersstrå

Storlekar: S, M, L, XL

Hattstorlek:
Brätte: 9 cm
Krona: 11 cm

Cattleman stråhatt

Modell: 6H23
SEK 305,00

+ ev. frakt

S M L XL
lager: i lager med förväntad leverans inom 2 veckor

Om du inte känner till din hattstorlek hittar du din storlek så här: mäta från mitten av pannan och runt huvudet. Om din storlek är mellan två storlekar, välj alltid den största. Det kommer aldrig att vara bekvämt med en för liten hatt. Ditt huvudmål ska alltid avrundas till nästa hela centimeter - då har du storleken!

Huvudstorlekarna - när de är upplysta som S-XXL - motsvarar följande huvudmått:

 

Huvudmål

Hattstorlek

54-55 cm

S (55 cm)

56-57 cm

M (57 cm)

58-59 cm

L (59 cm)

60-61 cm

XL (61 cm)

62-63 cm

XXL (63 cm) 

 

Huvudstorlekarna - när de anges som S / M och L / XL - motsvarar följande huvudmått:

Huvudmål

Hattstorlek

Ca. 56 cm

S/M

Ca. 58 cm

L/XL

Materialet "strå" täcker väldigt många, olika typer av strå, stråbearbetning eller bast från löv.

Materialet "papper" låter omedelbart inte så bra! Men - det är bara en mycket fin bearbetning av strå. Ett perfekt material för sommarhattar, eftersom det är fluffigt och lätt. Det är ofta billigare än strå. Men inte alltid - eftersom högsta kvalitet på papper faktiskt kan vara betydligt bättre i kvalitet än en låg kvalitet på strå. Eftersom det är som med så mycket annat - det finns låg och hög kvalitet. Hattar i pappersmaterial på Brand By Nature är i första klassens papper!

Materialet är Raffia, som är basten från Raffia-palmens löv. Raffia är ett flexibelt och starkt material som används för korgar, hattar och hawaiiska kjolar ...

Toquilla-strå kommer från Toquilla-palmen - som egentligen inte är en palm utan en palmliknande växt. Toquilla-strå är mest känt för sin användning i Panama-hattar.

Om du har frågor om materialet i allmänhet - eller helt andra frågor - är du alltid välkommen att skicka ett mail till oss på: brandbynaturese@gmail.com

Ha kul med din nya stråhatt ...

Det finns inga recensioner här. Vi kommer gärna om du vill rapportera som den första.

Lägg recension: