SEMESTERSTÄNGT

Vi har stängt från 4.-27. September

Du kan fortfarande beställa i webbshoppen, men under denna period besvaras endast mejl och order skickas ut i mycket begränsad omfattning.
Självklart dras pengarna bara av när varan skickas.

Ha en härlig sensommar :-)

Hälsningar Team Brand By Nature

KLASSISK HANDGJORD PANAMAHATT I FANTASTISK KVALITET

En handgjord panamahatt är verkligen pricken över i'et när solen tittar fram en härlig sommardag eller på verandan i goda vänners lag när kvällen närmar sig.

Det som kännetecknar en riktigt fin panamahatt är den täta och mjuka väven. Brand by Natures panamahattar är handflätade i Ecuador med en så kallad BRISA-flätning som skapar en tät och hållbar diamantformad struktur.

Panamahatten tillverkas av palmblad som först skärs i tunna remsor för att sedan kokas. Syftet med att koka dem är att göra bladen lättare att hantera när hatten skall flätas, efter att de kokats torkas bladen i solen innan hatten kan byggas. En riktigt fin panamahatt kan ta upp till 20 dagar att fläta.

Material: 100% Paja Toquilla

Storlekar: S - XL

Hattstorlek:
Brätte: 6 cm
Krona: 9,5 cm

Klassisk Panamahatt, vit

Modell: 3H16-hvid
SEK 899,00

+ ev. frakt

S M L XL

Om du inte känner till din hattstorlek hittar du din storlek så här: mäta från mitten av pannan och runt huvudet. Om din storlek är mellan två storlekar, välj alltid den största. Det kommer aldrig att vara bekvämt med en för liten hatt. Ditt huvudmål ska alltid avrundas till nästa hela centimeter - då har du storleken!

Huvudstorlekarna - när de är upplysta som S-XXL - motsvarar följande huvudmått:

 

Huvudmål

Hattstorlek

54-55 cm

S (55 cm)

56-57 cm

M (57 cm)

58-59 cm

L (59 cm)

60-61 cm

XL (61 cm)

62-63 cm

XXL (63 cm) 

 

Huvudstorlekarna - när de anges som S / M och L / XL - motsvarar följande huvudmått:

Huvudmål

Hattstorlek

Ca. 56 cm

S/M

Ca. 58 cm

L/XL

Materialet "strå" täcker väldigt många, olika typer av strå, stråbearbetning eller bast från löv.

Materialet "papper" låter omedelbart inte så bra! Men - det är bara en mycket fin bearbetning av strå. Ett perfekt material för sommarhattar, eftersom det är fluffigt och lätt. Det är ofta billigare än strå. Men inte alltid - eftersom högsta kvalitet på papper faktiskt kan vara betydligt bättre i kvalitet än en låg kvalitet på strå. Eftersom det är som med så mycket annat - det finns låg och hög kvalitet. Hattar i pappersmaterial på Brand By Nature är i första klassens papper!

Materialet är Raffia, som är basten från Raffia-palmens löv. Raffia är ett flexibelt och starkt material som används för korgar, hattar och hawaiiska kjolar ...

Toquilla-strå kommer från Toquilla-palmen - som egentligen inte är en palm utan en palmliknande växt. Toquilla-strå är mest känt för sin användning i Panama-hattar.

Om du har frågor om materialet i allmänhet - eller helt andra frågor - är du alltid välkommen att skicka ett mail till oss på: brandbynaturese@gmail.com

Ha kul med din nya stråhatt ...

Det finns inga recensioner här. Vi kommer gärna om du vill rapportera som den första.

Lägg recension: