Alla kläder

Samtliga kläder från vår butik skall ej tvättas med sköljmedel. Sköljdmedlet kan både missfärga och förstöra dem olika materialen som våra kläder är tillverkade med. Notera att ångerrätten/byten/garantier inte gäller då t.ex. en skjorta skadats till följd av tvätt med sköljmedel.

Oljerockar / Oljejackor

Ska ej maskintvättas. Bara torkas av med fuktig trasa. I grövre fall kan hela oljerocken blötläggas i till exempel ett badkar med kallt vatten för att sedan få droptorka efter detta.

Kan impregneras med vax vid behov och beroende på hur mycket du utsätter din oljerock för så kan det vara en gång per år eller mer.

Hur gör jag för att vaxa min oljerock?

Det beror lite på vilket vax du använder. Är det ett hårt vax så brukar vi värma det något i en kastrull med vatten eller liknande. Då blir det mjukare och mer lättarbetat. Sedan tar men till exempel en äggpensel och penslar på vaxet på oljerocken. Prova alltid på en liten del först för att se hur mycket tyget suger åt sig. När vaxningen av oljerocken är klar är den väl infuktad och då skall man hänga den någonstans där det är torrt och gärna lite varmt, dock inte i direkt solljus. Låt den hänga där ett par-tre dagar för att låta vaxet sätta sig ordentligt i tyget.

Använder du däremot ett mjukare vax som vårt egna Brand by Nature vax så går det bra att stryka på vaxet med en svamp direkt från burken. När jackan är vaxad värmer du in vaxet med en hårfön.

Om det fortfarande finns spår från vax används en luddfri trasa för att torka bort överflödet.

Har du aldrig vaxat en oljerock tidigare rekommenderar vi alltid att du tar ett litet område först för att testa hur det går till och hur resultatet blir innan du ger dig på hela rocken.

Vart hittar jag vax på er sida?

Vårt vax hittar du under Accessoarer. Om du skall vaxa om ett helt plagg och inte bara förstärka det lite, så rekommenderar vi detta vax:100g Brand by Nature Vax - Brand by Nature - Kläder och fritidsprodukter tillverkade för tuff användning

Vilket vax skall jag välja?

Det är inte jätteviktigt vilket vax du väljer. Skall du bara förstärka ett plagg så räcker det med en liten burk vax, men skall du vaxa en hel rock så bör du köpa en stor burk vax för att vara på den säkra sidan att det räcker. Efter att du beslutat hur stor burk vax du behöver, väljer du sedan om du skall ha ett hårt eller mjukt vax. Det mjuka har vi bara i små burkar för tillfället.