Hur du tar hand om din oljerock

Har du blivit ägare till en oljerock? Grattis till ett bra köp! En oljerock är något du kan ha riktigt länge och sköter du den som du ska, så kan den hålla i säkert 10 år - och längre än så. En oljerock ser till att hålla regnet borta och du slipper bli onödigt svettig på insidan. Det här är verkligen ett plagg du kan slita på och använda till vad som helst - för det är rejält tåligt och helt enkelt håller väldigt bra. Och som en bonus är en oljerock samtidigt riktigt snygg att se på! 

Samtliga av våra oljerockar är tillverkade av kraftig bomullsväv och behandlas alltid med vax direkt från tillverkaren. Det här för att den ska uppfylla funktioner som bland annat medför att regnet ska hålla sig till utsidan. 


Men hur gör du för att på bästa sätt ta hand om din oljerock? Här kommer våra tips och råd:

  • Maskintvätta inte din oljerock! Tvätta den med en fuktig trasa och i nödvändiga fall kan du absolut blötlägga din oljerock i ett badkar med kallt vatten för att sedan låta den droptorka. 
  • Impregnera din oljerock vid behov med ett riktigt bra vax. Helst en gång per år.
  • När du ska vaxa din oljerock är det bra om du har ett lättarbetat vax. Ett hårt vax kan du med fördel värma upp innan du använde en äggpensel för att pensla på din oljerock. 
  • Testa alltid vaxet på en litet område av jackan för att bedöma hur mycket tyget suger åt sig. 
  • När du har vaxat klart ska du se till så att oljerocken är rejält infuktad och hänga den där det är torrt och gärna lite varmt. OBS! Häng aldrig din oljerock i direkt solljus. 
  • Låt jackan hänga så länge som 3 dagar för att låta vaxet sätta sig ordentligt i materialet. 
  • Använd gärna vårt egna Brand by Nature vax som är ett mjukt vax som du enkelt kan stryka på direkt med svampen från burken. När du har strykit in jackan med vaxet så värmer du enkelt med en hårförd. 
  • Skulle det finnas spår på jackan av vax kan du med fördel använda en luddfri trasa för att få bort överflödet. 
  • Ska du vaxa en hel rock rekommenderar vi dig att köpa en större burk vax för att vara på den säkra sidan att det räcker. 

Vårt egna Brand by Nature vax hittar du här: https://www.brandbynature.se/accessoarer/100g-brand-by-nature-vax/


Återigen - Grattis till en bra investering och lycka till med din nya oljerock!